Seth (Jeremy Cooper) on yhdeksän vuotiaana Yhdysvaltain keskilännessä keskellä kummallisia ja hirvittäviä tapahtumia. Hänen maailmansa muodostavat pakkomielteinen äiti (Sheila Moore), omissa maailmoissaan elävä isä (Duncan Fraser), poissaoleva veli (Viggo Mortensen), surunsa keskellä elävä omituinen leskirouva (Lindsay Duncan) ja kaverit Kim (Evan Hall) ja Eben (Codie Lucas Wilbee). Seth löytää ystävänsä Ebenin kuolleena kaivosta ja hänen isänsä tappaa itsensä kun apulaisseriffi syyttää häntä murhasta. Sethin vilkas mielikuvitus antaa ympärillä tapahtuville asioille mielikuvituksellisia merkityksiä. Ja tämä on vasta alkusoittoa...

Lapsuuden lopusta (The Reflecting Skin) ei löydy ainoatakaan täysijärkistä ihmistä. Keskellä ei mitään horisontista horisonttiin ulottuvat valtavat viljavainiot ja maiseman suuremman puolikkaan muodostava äärettömästä äärettömään ulottuva taivas toimii kulissina hullujen ja typerien ihmisten onnettomille elämille. Ränsistyvät puitteet, umpimieliset asenteet ja mielekkäiden virikkeiden puute ovatkin omiaan tekemään kenet tahansa hulluksi. Kaiken hänen ympärillään tapahtuvan keskellä Sethillä ei ole pienintäkään mahdollisuutta kasvaa mielenterveytensä säilyttäneeksi aikuiseksi - kakara parka.

Sethissä on tosin jotain Manaajan Damieniä muistuttavaa pahuutta ja suurinosa elokuvan vanhemmista on uskonnollisen hullun (religious lunatic) arkkityyppejä. Seriffi Ticker (Robert Koons) puolestaan muistuttaa epätodellisuudessaan Twin Peaksin ilmestykissä esiintyviä tyyppejä. Reflecting Skin muistuttaa älyttömässä murhanhimossaan, sekavuudessaan ja äänekkäissä kohtauksissaan 1970- ja -80-luvun suomalaista elokuvaa "parhaimmillaan". Reflecting skin on surrealistinen ja absurdi elokuva. Kouluarvosana 7.

Lisää elokuvasta Internet Movie Databasesta.

Log in to comment
Supb hahmo
Supb vastasi aiheeseen: #51 06.10.2010 22:23
Reflecting Skin on yksi hienoimpia leffoja ikinä, Ridley puolestaan on neroksikin mainittu kirjailija, käsikirjoittaja ja ohjaaja. Hänellä on useita menestysnäytelmiä joita on esitetty myös suomalaisissa teattereissa. parhaillaan esim. Vincent River. Ikävää että et alkuunkaan hiffannut mikä pointti tässä rankassa ja mieleenjäävässä leffassa on.
Tero Kankaanperä hahmo
Tero Kankaanperä vastasi aiheeseen: #1443 15.09.2017 17:38
Ei, ei se ollut toisella katsomisellakaan yhtään parempi. Tuo Damien-mielikuva vain tuli hyvin vahvana mieleen taas. Paholaiskakara.

Discuss this article

HUOM! Olet jättämässä kommenttia keskusteluun vieraana.