× Yhdistystoiminta

Miten valmistaudutaan yhdistyksen kokoukseen?

03.10.2016 11:05 #1423 : Tero Kankaanperä
26.02.2017 11:24 #1426 : Juho Tyster
Miten tulisi näkemyksesi mukaan menetellä, jos yhdistyksen kokouksessa on jäänyt epähuomiossa (inhimillinen virhe) käsittelemättä jokin asiakirja, esim. jäsenanomus tai muu sellainen asia, joka kuitenkin on a) saapunut kokoukseen mennessä ja olisi kuulunut siellä käsitellä ja b) on määritelty esityslistan mukaan siellä käsiteltäväksi. Voidaanko asia ottaa uudelleen käsittelyyn uudessa yhdistyksen kokouksessa, uudella kokouskutsulla, vai pitääkö odottaa seuraavaa vastaavaa sääntömääräistä kokousta (=vuoden viive)? Onko asiasta jotain lain säätämää menettelytapaa?
26.02.2017 11:30 #1427 : Tero Kankaanperä
Erityisesti jos on kysymys jäsenhakemuksen kaltaisesta asiasta olisi varmasti parasta käsitellä se ylimääräisessä kokouksessa sillä hakemuksen jättäjä odottaa ratkaisua kohtuullisessa ajassa ja halunnee käyttää jäsenoikeuksiaan yhdistyksessä. (Jäsenten hyväksyminen on kyllä tyypillisesti liittoja lukuunottamatta usein tiputettu juuri tästä syystä hallituksen ratkaistavaksi.) Sama pätee jäsenten kokouksen käsiteltäväksi haluamiin asioihin, ne on viisainta hoitaa ylimääräisellä kokouksella viivytyksen minimoimiseksi.
Se että asia on määrätty säännöissä kevät- tai syyskokouksen ratkaistavaksi ei tarkoita sitä ettei asiaa virheen korjaamiseksi tai järkevän menettelyn toteuttamiseksi voitaisi käsitellä muussa yhdistyksen kokouksessa.
Toteutus: Kunena foorumi