Vastaa: Miten valmistaudutaan yhdistyksen kokoukseen?

HUOMIO: Lähetät viestiä 'Vieraana', et voi muokata tai poistaa viestiä myöhemmin
Kirjaudu tai Rekisteröidy ohittaaksesi tämän vaiheen.

Sähköpostiosoitteesi on vain ylläpitäjien nähtävissä.
X

Aiheen historia: Miten valmistaudutaan yhdistyksen kokoukseen?

Edelliset viestit 6 viestit - (Viimeisin viesti ensin)

  • Tero Kankaanperä
  • Tero Kankaanperä hahmo

Erityisesti jos on kysymys jäsenhakemuksen kaltaisesta asiasta olisi varmasti parasta käsitellä se ylimääräisessä kokouksessa sillä hakemuksen jättäjä odottaa ratkaisua kohtuullisessa ajassa ja halunnee käyttää jäsenoikeuksiaan yhdistyksessä. (Jäsenten hyväksyminen on kyllä tyypillisesti liittoja lukuunottamatta usein tiputettu juuri tästä syystä hallituksen ratkaistavaksi.) Sama pätee jäsenten kokouksen käsiteltäväksi haluamiin asioihin, ne on viisainta hoitaa ylimääräisellä kokouksella viivytyksen minimoimiseksi.
Se että asia on määrätty säännöissä kevät- tai syyskokouksen ratkaistavaksi ei tarkoita sitä ettei asiaa virheen korjaamiseksi tai järkevän menettelyn toteuttamiseksi voitaisi käsitellä muussa yhdistyksen kokouksessa.

  • Juho Tyster
  •  hahmo

Miten tulisi näkemyksesi mukaan menetellä, jos yhdistyksen kokouksessa on jäänyt epähuomiossa (inhimillinen virhe) käsittelemättä jokin asiakirja, esim. jäsenanomus tai muu sellainen asia, joka kuitenkin on a) saapunut kokoukseen mennessä ja olisi kuulunut siellä käsitellä ja b) on määritelty esityslistan mukaan siellä käsiteltäväksi. Voidaanko asia ottaa uudelleen käsittelyyn uudessa yhdistyksen kokouksessa, uudella kokouskutsulla, vai pitääkö odottaa seuraavaa vastaavaa sääntömääräistä kokousta (=vuoden viive)? Onko asiasta jotain lain säätämää menettelytapaa?

  • Tero Kankaanperä
  • Tero Kankaanperä hahmo
Toteutus: Kunena foorumi