Näkymättömässä yliopistossa on vaikeuksia: dekaani on lähtenyt yhteen pyrkyrikilpailija yliopistoon, eikä arkkikansleri Ritkuli ole olleenkaan iloinen. Yliopiston tuore perinteiden vaalija, Ponder Stibbons, yrittää parhaansa mukaan ohjata arkkikanslerin ajatukset muualle, mutta tarvitaan Vetinarin juonikas suunnitelma jalkapallon nostamiseksi katuojasta johon se on vajonnut tuomaan rauha takaisin kampukselle. Velhojen on muodostettava joukkue ja pelattava toista joukkuetta vastaan pitääkseen perintökiinteistönsä kaupungissa. Avuksi löytyy yliopiston kynttilän valuttamosta mystinen herra Nutt ja jalkapallolegendan poika Trev Likely. Jokaisen suuren miehen takana on kuitenkin nainen ja tässä tapauksessa ne naiset löytyvät yliopiston yökeittiöstä.

Terry Pratchettin tuorein jatkaa mestarin vahvaa linjaa. Ankh-Morporkin kaksoiskaupungin tarinaa viedään eteenpäin velhojen voimin, mutta myös vartiosto ja vapaalehdistö näyttelevät sivuosia. Ensimmäistä kertaa Pratchett on luonut hahmon, jonka vihjataan olevan "sellainen mies" ja Unseen Academicals yhdistää jalkapallon ja muodin parhaassa beckhamilaisessa perinteessä viehättäväksi tarinaksi. Kuten tavallista tarinassa on monta tasoa ja naurattamisen lisäksi se pyrkii herättämään ajatuksia.

Log in to comment

Discuss this article

HUOM: Olen jättämässä kommenttia keskusteluun vieraana.

Huom!

Lukemisestani kirjoittaminen on jäänyt viime aikoina vähälle mutta olen alkanut käyttää Goodreads-palvelua jossa voit katsoa mitä olen lukenut ja mitä mieltä olen siitä ollut.