Tiffany Särkynen (Aching) tekee parhaansa, mutta maa aaltojen alla ei ole nähnyt noitia ennen ja ennakkoluulot ovat syvässä. Kun silmätön ja haiseva haamu alkaa näyttäytyä Tiffanylle toistuvasti ja ihmiset muuttuvat suorastaan vihamielisiksi ja pahantahtoisiksi, jotain on pahemmin pielessä kuin vain ajattelemattomuudesta. Matka Ankh-Morporkiin kertomaan nuorella herttualle hänen isänsä poismenosta tutustuttaa Tiffanyn kaupungin noitiin ja legendaariseen naisvelhoon ja vyyhti alkaa aueta.

I shall wear midnight jatkaa Vapaat pikkumiehet (Wee free men), Tähtihattu (Hat full of sky) ja Talventakoja (Wintersmith) sarjaa. Se on kustantajan puolelta luokiteltu Pratchettiin nuorille suunnatuksi tuotannoksi, mutta teos selvästi lähempänä sitä aikuisempaa sarjaa kuin aiemmat. Kirja saavuttaa tenhon myöhään on sävyltään aluksi varsin synkkä. Pratchettille tyypillistä huumoria on tarjolla varsin niukasti, mutta kyllä tästäkin naurut saa. Pratchettin ystäviä houkuttaa varmasti tieto että kirjassa noidat ja vartiosto sivuavat toisiaan. I shall wear midnight kesti ilta lukemisena poikkeuksellisen monta iltaa, eikä ollut Terry Pratchettiä parhaimmillaan, mutta erinomaisen kirjailijan kohdallahan se tarkoittaa että kirja on vieläkin parempi kuin keskimäärin.

Terry Prachett: I shall wear midnight, 2010

Log in to comment

Discuss this article

HUOM: Olen jättämässä kommenttia keskusteluun vieraana.

Huom!

Lukemisestani kirjoittaminen on jäänyt viime aikoina vähälle mutta olen alkanut käyttää Goodreads-palvelua jossa voit katsoa mitä olen lukenut ja mitä mieltä olen siitä ollut.