Portfolio

Tämä on yleinen ja kohdistamaton näyteportfolio osaamisestani.

kuva
Tero Kankaanperä
yhdistysosaaja

Puhelin:
050 305 8240

Sähköpostiosoite:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kotisivut:
https://terokankaanpera.fi

Minulla on monipuolinen osaamispaletti, jonka kolme vahvinta osaamisaluetta ovat:

 1. yhdistys- ja vapaaehtoistoiminnan osaaminen
  (ylioppilaskunnassa, farmasian alan yhdistyksissä, Setan ja Vihreiden piirissä hankitun kokemuksen, omatoimisen opiskelun ja kouluttamisen kautta)
 2. tieto- ja viestintätekninen osaaminen
  (käytännössä tekemisen kautta opittua)
 3. seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin ja yhdenvertaisuuteen liittyvä osaaminen
  (koulutuksen ja Setan kouluttajakokemuksen sekä omatoimisen opiskelun kautta hankittua osaamista sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta, syrjinnästä ja ja yhdenvertaisuudesta)

Osaamisen "meta-tasona" - enemmän taidollisena valmiutena - pidän edellisiin liittyvää koulutusosaamista. Erityisosaamiseni piiristä löytyy myös vahvoja osaamisalueita.

Olen perehtynyt vaihtelevassa laajuudessa mm.

 • yhdistyslakiin, henkilötietolakiin ja yhdistysten taloudenhoitoa ohjaaviin kirjanpito-, tilintarkastus- ja verolakeihin (tuloverolaki, arvonlisäverolaki, laki eräiden yleishyödyllisten yhteisöjen verohuojennuksista)
 • kokouskäytäntöön, äänestysjärjestyksiin ja vaalitapoihin

Osaamisalueitani ja mielenkiintoni kohteita yhdistystoiminnassa ovat mm. seuraavat aihealueet:

 • vapaaehtoisjohtaminen
 • hallitustyöskentely
 • tietosuoja
 • taloushallinto, johdonlaskentatoimi, sisäinen valvonta
 • asiakirjojen laatiminen, asiakirjamallit ja -standardit, arkistointi
 • kokouskäytäntö
 • vaalitavat, äänestystavat, asioiden käsittelyjärjestykset
 • viestintä, vaikuttaminen (lobbaaminen, kampanjointi) ja verkostoituminen

Voit katsoa yhdistyskoulutuksiin laatimaani materiaalia ja saamaani palautetta tästä.

Tieto- ja viestintätekniikan osaamiseni on laajaa ja monipuolista. Olen kaveripiirissäni se henkilö jolle soitetaan kun sormi menee suuhun tietotekniikan kanssa tai pitää tehdä uusia laitehankintoja. Internet-palveluiden käyttö on minulle arkipäivää ja vastaan useiden verkkosivustojen teknisestä ylläpidosta. Olen käyttänyt useita yhteisöpalveluita kuten LinkedIn, Facebook, Google+ ja Twitter ja hallitsen niiden käytön myös yhteisön viestintävälineenä.

Olen toiminut Setan kouluttajana yli 10 vuotta ja kohdannut sinä aikana pitkästi yli tuhat koulutettavaa kymmeninä ryhminä. Pääasiassa nämä ovat olleet nuoria, mutta olen tehnyt paljon myös ammatillista koulutusta. HLBTIQ-kysymysten lisäksi olen perehtynyt uskonnottomien yhdenvertaisuuteen ja syrjintään. Työkalupakkiini kuuluu myös Elävä kirjasto -menetelmän hallinta. Olen Allianssin Elävä kirjasto -alueluotsi; tehtäväni on kouluttaa ja tukea Elävä kirjasto -tapahtumien järjestäjiä.

Olen kustannustoimittanut kolme oppikirjaa Farmasian opiskelijayhdistys Fortis ry:lle. Osaan myös teknisen taiton Scribus-taitto-ohjelmaa käyttäen ja olen laatinut esitteitä ja ilmoituksia Savon setalle, Vihreille yhdistyksille ja useiden vihreiden ehdokkaiden vaalikampanjoiden käyttöön.

Minulla on perusosaaminen GxP- että ISO-laatujärjestelmistä. Ymmärrän laatujärjestelmien perusperiaatteet ja osaan laatia laatukäsikirjoja, toimintaohjeita, mittaristoja ja indikaattoreita sekä arvioida ja auditoida laatujärjestelmiä. Kuvaus osaamisen hankkimisesta ja kokemuksestani laatujärjestelmistä on jatkona.